Räkfrossa!

mm här följer det första av två goda räkrecept för er som älska räkor!

Krämig räksoppa med Cindy-twist

1 msk smält/flytande smör
1 msk mjöl
till redning
rör ihop i kastrullen
häll på
1 liter vatten
2 tärningar fiskbuljong
lägg i
2 dl creme fraish (en burk)
1 stor tub räkost
koka upp
riv
2 stora morötter
hacka
4 champinjoner
lägg i tillsammans med
½ paket färskpasta
och sist men inte minst
mycket färskskalade räkor
eller
räkor i lake (utan laken) för oss som e lata.
frysta skalade räkor är förbjudna!!
krydda med svartpepper vitpeppar och salt (aromat om det finns i din kryddhylla.

serveras med vitlöksbröd

Enyoj!!

Förlossningshjälpen

Mitt drömjobb finns inte...
Om jag kunde förlösa djur hela dagarna så skulle jag göra det! Att ringas in som stöd vid förlossningar på hund och katt. Man kanske e osäker för att man aldrig haft kull eller så och vill ha extra stöd.
Vilket drömjobb!
Jag hade tur i oturen att få vara sköterska då min mors hund valpade sist. Första ungen ville inte komma ut så det åktes till blå stjärnan, jag mötte upp. Väl inne så ville den komma ut, Veterinären hälsade den välkommen och resten skötte jag och Vanja. Mor satt nervös och vågade inte hoppas på en tikvalp, som såklart lät dröja på sig, men näst sist och sist kom två flickor. fem valpar totalt.
Lyckan är total vid en normal förlossning.

Skara here i come..

Jag chansade villt när jag fick ett litet tipps av min goda vän Lina, och skrev en ansökan till Blå stjärnan. Sommar jobbare behövs ju alltid iaf! men ack alla tjänster var tillsatta.
Men tur skall man väl sjutton ha ngn gång!? och se ni, att efter ett kort tag blev jag ändå uppringd av anställningsansvarig och hon berättade att jag skulle få komma och visa framfötterna, för om dessa var tillräkligt fina, ja då skulle jag få praktik! jag trodde nog inte tillfället som skulle ge mig underlag att söka in till Skara skulle komma lätt, att jag skulle få slita mitt hår innan möjligheten kom! Tack du stjärna som såg min potential, det kommer du aldrig att ångra!!
Jag har förvisso ett ämne att läsa upp och ett högskole prov att ta mig igenom först, men sedan säger jag bara Skara here i come!!!

RSS 2.0